Thai masszázsfajták, avagy az egészségmegőrzés thai titkai

A több száz éves múltra visszatekintő thai jóga és masszázs a holisztikus szemléletű, test-szellem-lélek láthatatlan kölcsönhatásán alapuló thai egészségfilozófia szerves része.

THAI JÓGA MASSZÁZS

A tradicionális THAI JÓGA MASSZÁZS úgynevezett száraz masszázs. A masszőr a vendéget egy kényelmes ruhán keresztül kezeli anélkül, hogy krémet vagy olajat használna.

A kezelés nem csak az izmokra, hanem az energiacsatornákra is hat.

A masszőr a problémákat nem egy adott rész vagy szerv betegségeként szemléli, hanem az egész szervezet működésének diszharmóniájaként. A test minden része szerves kapcsolatban áll a többivel, valamint ezen túlmenően a természettel.

A masszázs két, de akár három óra hosszat is tarthat, mivel a masszőr a vendég teljes testét átdolgozza. Nem csupán valamely problémás résszel foglalkozik, hanem minden testrészt egyenként sorra vesz és végigmegy az egyes energiapályájákon.

A kezelés során a tenyerén kívül használja a könyökét, alkarját, hüvelykjét, térdét és talpát is.

A Thaiföldről elterjedt másik, igen jótékony hatású és kellemes masszázsforma: a THAI TALPMASSZÁZS.

THAI TALPMASSZÁZS

Ez az energetizáló, vitalizáló hatású kezelés a reflexpontok stimulálása révén az egész szervezet működésére hatást gyakorol.

A kezelés során az egyes fogások meghatározott sorrendben követik egymást: talptól fölfelé haladva a vádlin keresztül a térdig.

Az energiavezetékek kezelése különböző kézi technikákkal és egy fapálcika segítségével történik.

A végén a vendég vállát, nyakát és fejét is megmasszírozzuk.

Nyugati hatásra alakult ki a tradicionális thai technikákat a hagyományos masszázzsal kombináló: THAI AROMAOLAJOS MASSZÁZS.

THAI AROMAOLAJOS MASSZÁZS

A nyugati masszázsokkal ellentében nem az izmokat, hanem a testet behálózó energiavonalakat dolgozza meg. Eredménye és hatása -a vendég igényének megfelelően- serkentő avagy lazító jellegű lesz.

A módszer speciális illóolajokat alkalmaz, melyeket célzottan választunk ki.

A bennük lévő hatóanyagok aromaterápiás jelleggel rendelkeznek, hatásuk még órákkal a kezelés után is érezhető.

Javasolt ezért a vendégnek a masszázst követő néhány órában kerülni a zuhanyozást.

Illóolajokról bővebben: itt

THAI JÓGA

A THAI JÓGA a buddhista szerzetesek élénkítő gyakorlatsora, a thai egészségmegőrzési módszerek fontos részét képezi.

Ez a könnyen elsajátítható elemekből álló mozdulatsor számos előnyt nyújt a nyugati világ embere számára. Segít ellensúlyozni azokat a problémákat, melyeket a stressz, a mozgásszegény életmód, a sok ülőmunka alakított ki.

A thai masszázsok és a thai jóga összes jótékony hatását lehetetlen felsorolni. A legkisebb sejttől a szervezet egészéig mindenre hatást gyakorolnak: izmokra, idegekre, inakra, nyirokerekre, mirigyekre, belső szervekre, valamint a lélekre és a szellemre is.

A THAI MASSZÁZSOK hatása:

csökkentik a stresszt, mérséklik a fájdalmat, lelohasztják a duzzanatokat, serkentik a vérkeringést, élénkítik a nyirokkeringést, segítik a méreganyagok kiválasztását, szabályozzák a hormonháztartás működését, fokozzák az ízületek mozgékonyságát, növelik a hajlékonyságot, elősegítik a test arányosságát, segítik az energia áramlását, megkönnyítik a tudattalanba süllyedt emlékek feldolgozását, hozzájárulnak az érzelmi terhek elengedéséhez.

Ha szeretné ön is elsajátítani valamelyik masszázsfajtát, melyek mindegyike feszültségoldó hatású, frissíti és és regenerálja a szervezetet, akkor jöjjön el tanfolyamainkra, és Magyarországon tanulhatja meg a Thaiföldön gyakorolt és tanított évszázados fogásokat.

Vagy jöjjön el kezeléseinkre, és élvezze a masszázsok jótékony hatását.