Így masszírozunk mi!

Szerző: 
Kálmán Renáta táplálkozási és kineziológiai tanácsadó

"A thai masszázs mindig a nyugalom és a belső béke forrása"

Az ősi gyógyászat szerint mielőtt a tünetek megjelennének és rendszeressé válnának, a betegségek feszültség és fájdalom formájában jelentkeznek először a testben.
A thai masszázs az energia szabad áramlását biztosítja a test különböző zónáiban és megállítja a betegség előrehaladását.

A masszázs mindig a nyugalom és a belső béke forrása. A thai masszázsra különösen igaz ez, hiszen a testet egy mély relaxációs állapotba viszi.

A kezelés jótékonyan hat az izmokra és az ízületekre, a sok nyújtás elősegíti a test rugalmasságát.

Az idegek intenzív stimulálása előnyös hatással van az idegrendszerre, a thai masszázs kiválóan alkalmas a stressz csökkentésére.
Javítja a vérkeringést, a nyirokáramlást is, ami a szervezet megkönnyebbülését eredményezi a kiválasztás révén, és erősíti az immunrendszert.

Mi történik egy thai masszázs során?

Először is, ellentétben más masszázsokkal, a tradicionális thai masszázs ruhában zajlik.
Javasolt könnyű, laza, kényelmes öltözet viselése. A lényeg az, hogy minél kevésbé legyen zavaró a ruha feszessége és anyagának jellege.
Ebből következően ennél a fajta masszázsnál nem használunk olajokat vagy más készítményeket sem.

Minden masszázs egyedülálló, végig az egész kezelés során, a masszőr figyeli a vendég reakcióit, s ha az úgy igényli, akkor ennek megfelelően változtatja a nyomások erősségét és hosszát.

A masszőr a kezét, a könyökét, és a lábát is használja.
A kezelést rendszerint a lábon kezdi, majd halad felfelé a combokon, és veszi sorra a többi testrészt.
A test alsó felében alkalmazott technika hatékonyan enyhíti az alsó deréktáji fájdalmakat.

A felsőtest masszírozása úgyszintén fontos, hiszen ez teremti meg a test egyensúlyát. A masszázs mindig a fejnél végződik, enyhe körkörös mozdulatokkal, nyomásokkal a koponyán.
Az egész kezelés során fontos, hogy a vendég elfogadó legyen a jógapozíciók iránt, amik lehetővé teszik, hogy nyúljon, lazuljon a teste, és engedjen a benne lévő izomfeszültség.
A negatív érzések eltávozzanak, és egy derűs nyugalmi állapotba jöjjön létre.